Szerző: Gega » vas. okt. 18, 2009 4:18 pm
Egy TV műsorújságban olvastam:
"A TCM (Turner Classic Movies) Filmek és emlékek című összeállításában magyar hírességeket és a filmrajongó közönséget kérdezik a filmes emlékeikről. ... A filmek szüneteiben látható néhány perces interjúkban megkérdezett hírességek, többek közt ... Palya Bea .... személyes élményeiket elevenítik fel, azokat a pillanatokat, amelyek meghatározzák a mozihoz fűződő érzelmeiket, viszonyukat."
Konkrét információm nincs arról, hogy mikor és melyik film szünetében látható Bea.
Más: a héten csütörtökön, este 6-kor a Fonóban volt egy nyilvános beszélgetés a világzenéről, melyen Bea is részt vett. Nem tudom, hogy volt-e innen valaki. A Pesti Est közölte az eseményt, de csak pénteken olvastam a hírt. Nem árt ezeket a magazinokat időben átnézni, ha az ember nem akar semmiről sem lemaradni. Mindenesetre az ugyanebben az időben a Várfok Galériában megnyílt két kiállítás miatt unatkozni azért nem kellett. Az XO teremben egyik legelismertebb kortárs festőnk, a 71 éves Nádler István legújabb képei láthatók, melyek teljesen kivilágosodtak és a szivárvány összes színében játszanak, új elemként finoman aranyszínnel keverve.
A Várfok teremben Francoise Gilot kiállítása látható. Róla ugye tudni kell, hogy Picasso társa volt 9 éven keresztül a múlt század negyvenes-ötvenes éveiben, erről könyveket is írt, amelyek megjelentek magyarul is, szóval egy élő legenda. Mindkét kiállítás még néhány hétig látogatható, úgyhogy csak rajta!